Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exploatörer vill slå vakt om miljön

/
  • Förslag. Den här skissen visar hur bebyggelsen vid Himmelslätta kan komma att se ut med en hangar av uthustyp.

Annons

Miljö- och byggnadsnämnden arrangerade mötet, som samlade ett 20-tal deltagare.

Flera av mötesdeltagarna hade funderingar kring hur bebyggelsen kommer att se ut och i vilken mån kommunen är delaktig i projektet.

Ulla och Stefan Nyström förklarade att det är ett privat initiativ och ett privat projekt, men att de är övertygade om att det kommer att få betydelse för hela kommunen.

- Airparken ska ge plats för flygentusiaster och företag som kan skapa arbetstillfällen och ge ett ökat underlag för olika typer av serviceutbud och aktiviteter.

- Befintliga idéer kan skapa närmare 50 arbetstillfällen och hela konceptet kan utvecklas ännu mer, menade Ulla Nyström och uttryckte förhoppningar om att kommunens invånare ska bidra med synpunkter och idéer som kan bidra till en positiv utveckling för Himmelslätta och kommunen.

Hon berättade också att den nya bebyggelsen ska binda samman byarna Lindan och Dunkarbacken och smälta in i den traditionella dalamiljön.

- Det är miljön som utgör grunden i projektets attraktionskraft och därför vill vi naturligtvis slå vakt om den. Även hangarerna ska vara dalaröda för att påminna om traditionella uthus, säger Ulla Nyström.

Mer läsning

Annons