Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny samlingsform

/

Annons

Egentligen skulle deltagarna också ha fått prova på lindance och matlagning, men sjukdom och för få anmälningar gjorde att antalet aktiviteter fick begränsas.

Samlingen inleddes med en stilla stund med visning av ett bildspel, som tagits fram av Catharina och Stig Wiberg. Komminister Christina Dalberg hade skrivit texter till spelet.

Därefter fick deltagarna välja mellan att delta i en samtalsgrupp eller att måla ägg.

Maj-Karin Arnberg ledde äggmålningen och hon och Karin Karlsson, som också är en driven äggmålare, berättade om sina målningstekniker. Maj-Karin använder främst vattenfärger och Karin målar med allmogefärger.

Deltagarna målade motiv och mönster, bland annat i såp kallad vått i vått-teknik.

– Lärorikt och väldigt roligt, tyckte deltagarna, som sedan färgerna torkat lackade sina påskägg för att använda dem som som påskrisprydnader.

Christina Dalberg berättar att samlingen var ett sätt att under annorlunda och otvungna former låta intresserade samlas till stillhet, eftertanke, aktivitet och inte minst samtal.

– Det här var en möjlighet att prova på för människor som känner att de inte har tid eller vill ta steget in i en hel och traditionell gudstjänst, förklarar komministern, som tycker att det är viktigt att kyrkan söker och utvecklar nya samvaroformer och uttryck.

Mer läsning

Annons