Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man åtalas för narkotikabrott – misstänks ha tillverkat fyra kilo cannabis

En man har åtalats misstänkt för narkotikabrott och ringa narkotikabrott, som ska ha begåtts på en plats i Gagnefs kommun under slutet av förra året. Han ska ha framställt drygt fyra kilo cannabis.
Mannen vidgår omständigheterna, men förnekar brotten.

Annons
En man har åtalats misstänkt för bland annat narkotikabrott, som ska ha begåtts på en plats i Gagnefs kommun under slutet av förra året. Mannen ska ha framställt drygt fyra kilo cannabis. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

1500-talsskatt i Gagnefs kommun K-märks: "Underbart och inspirerande"

Vårdcentral hårt drabbad av influensa: "Fler patienter och sjuk personal"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 50-årsåldern och bosatt i en Stockholmsförort. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Enligt åtalet ska mannen, under ett par månader fram till mitten på december i fjol, olovligen ha framställt 4 097,72 gram cannabis, som är narkotikaklassat. Detta ska ha skett på en plats i Gagnefs kommun. Polisen ska, enligt åtalet, ha beslagtagit narkotikan, en våg samt odlingshjälpmedel från platsen.

Den 13 december i fjol ska mannen även ha brukat cannabis, på samma plats i Gagnefs kommun, därav åtalspunkten ringa narkotikabrott.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med en laborant vid NFC (Nationellt Forensiskt Centrum) som har vittnat om den analys som har gjorts av narkotikan och där haltbestämningen av cannabisen har gjorts. Åklagaren lägger även fram fotografier, beslagsprotokoll och analysresultat, vilket åklagaren anser styrker att mannen begått brotten.

När det gäller misstankarna om narkotikabrott så vidgår den åtalade mannen omständigheterna men förnekar brott avseende hela mängden cannabis. Han vidgår även omständigheterna gällande det ringa narkotikabrottet, men förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons