Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödshot ska ha skickats via sms – en man åtalas för olaga hot och ofredande

En man från Gagnefs kommun har åtalats för olaga hot och ofredande. Han ska ha dödshotat en kvinna via sms, samt även ringt och sms:at kvinnan vid ett flertal tillfällen.
Mannen erkänner olaga hot, men varken erkänner eller förnekar brott när det gäller ofredande.

Annons

En man från Gagnefs kommun har åtalats misstänkt för olaga hot och ofredande. Han ska ha hotat en kvinna via ett sms, samt även ringt och skickat flera andra sms till kvinnan. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.   Foto: Erik Nylander/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Tvingades stänga biograf i Djurås – nu rasar ägaren mot Alice Bah Kuhnke: "Hon dödar bio på landsorten"

Här är artisterna som tjänade mest – Flera dalanamn på Topp 100-listan

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 55-årsåldern och bosatt i Gagnefs kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för olaga hot samt ofredande.

Enligt åtalet ska mannen, någon gång mellan den 1 oktober och den 14 november i fjol, ha hotat en kvinna genom att skicka ett meddelande till kvinnan med innebörd om att hon skulle dö. Åklagaren skriver i åtalet att "hotet var sådant att NN kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet".

Under samma tidsperiod ska mannen, mot kvinnans vilja, ha ringt till henne vid ett stort antal tillfällen samt vid upprepade tillfällen tala in röstmeddelanden och skicka sms till kvinnan. I flera fall ska sms:en ha innehållit kränkande innehåll.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med mannen och kvinnan samt med ett vittne som berättar om sina kontakter med kvinnan och vad hon då har berättat för vittnet om de ovälkomna kontakterna från mannen.

Åklagaren lägger även fram ett protokoll från en telefonundersökning som bevisning. Detta ska, enligt åklagaren, styrka att den åtalade mannen har ringt och sms:at till kvinnan i den omfattning som åklagaren påstår i åtalet.

Den åtalade mannen erkänner olaga hot men när det gäller ofredande så uppger mannen att han varken erkänner eller förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons