Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkuskonster i Dala-Floda

/
  • Arrangör. Britta Wåhlstedt är huvudarrangör av Daflo bravefest som pågår i Dala-Floda tills på lördag.  Foto: Maja Berg
  • Break dance. Tobias Marin håller workshop i break dance.  Foto: Maja Berg

Annons

Wåhlsteds gård sjuder av aktivitet - på gräsmattan tränas jujutsu, akrobatkonster och volter och Britta Wåhlstedt som är huvudarrangör av festivalen är nöjd än så länge, även om hon tycker att det är lite lugnt.

- Det får gärna komma fler besökare, säger hon, i år är vi tio personer som hjälps åt att arrangera och det bidrar till att det är bättre organisation, säger Britta, som vetat att hon ville bli cirkusartist sedan hon var nio år.

På gräsmattan är en så kallad air track utlagd, en slags uppblåst mjuk matta, och där övas det på volter och akrobatkonster för fullt. André Farstad är instruktör i akrobatik för andra året, och han trivs på festivalen.

- Det är härlig avlsappnad och glad stämning här och tack vare Brittas kontakter finns här artister i världsklass, säger han, och dessutom är det roligt med en aktiv festival där man får röra på sig hela dagarna.

Inne i ladan håller Tobias Marin kurs i break dance, efter att ha tränat olika steg går de över till snurrar.

- Det är kul för alla som är här är engagerade och vill verkligen lära sig, säger han, innan han visar nästa övning.

Gabriel Nyberg, 9 år, är en av deltagarna som gärna vill lära sig att "breaka".

- Min mamma brukar köpa grönsaker här och hon fick höra att man kunde lära sig break dance här och tyckte jag borde prova på. Jag tycker mycket om dansen - den är snygg och jag ska absolut fortsätta att dansa, säger han och snurrar vidare på golvet.

För dagens schema se: www.vidga.se

Mer läsning

Annons