Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i skolkök måste åtgärdas

/

Annons

Vid en inspektion i april 2004 noterade Arbetsmiljöverket vissa brister i arbetsmiljön i Djuråsskolans kök.

- Bristerna innebär risker för muskel- och ledskador hos er personal, påpekar Arbetsmiljöverket.

I januari 2005 kunde inspektionspersonal konstatera att alla brister inte var åtgärdade. Då framkom också att köket är byggt för att klara en produktion på 700 matportioner om dagen, men att den verkliga produktionsvolymen uppgår till 1 200 portioner.

Därefter har vissa åtgärder vidtagits, men med resterande åtgärder har kommunen begärt dispens till den 31 augusti 2008.

- Vi tittar just nu på både Gagnefsgårdens och Djuråsskolans kök för att se vad vi ska göra och hur vi ska utforma köken,. Men för att inte riskera att kasta pengar i sjön vill vi avvakta resultatet av en pågående kostutredning, förklarar kommunen fastighetschef Rolf Olérs.

Arbetsmiljöverket har beviljat dispensen, men också satt press på kommunen med ett vitesföreläggande på 150 000 kronor.

I föreläggandet påpekar verket att vid en uppföljning den 15 november 2006 kvarstod en rad brister. Bland annat att dörren in till köttkylen är för smal. Personalen tvingas packa om kylvaror för att rullbordet inte går att skjuta in i kylrummet.

Mer läsning

Annons