Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bred kulturfesti Lindberghallen

Annons

Invigningen av affärs-, kultur- och servicehuset pågår under tre dagar, från den 1 till den 3 juni.

På fredagskvällen inleds festligheterna med en rockkväll med band inte bara från Gagnef, utan från hela Dalarna.

Under lördagen sker den högtidliga invigningen, som förrättas av kommunalrådet Anders Ahlgren (c) och kulturnämndens ordförande Lill-Karin Gustafsson (c).

Besökarna får se hantverkare i arbete och lyssna till spelmanslagen från Gagnef, Mockfjärd och Dala-Floda. De yngre besökarna får möjlighet att delta i sagostunder och en cirkusskola.

Dessutom blir det vernissage för en foto- och grafikutställning, "Skrönor och verklighet - bilder från Nordatlantiska öar", av Ulf Engström och Jordi Arkö.

Under dagen blir det också utdelning av kommunens kulturpris, kulturstipendium och ungdomsledarpris. Kulturstipendiaten Anna Ihlis kommer att ge en konsert och för första gången offentligt framföra några nykomponerade egna låtar.

Kvällen avslutas med estradpoesi blandad med "ståupp". Medverkande är Ingela Wall och Maggan Hammar samt Per Wålstedt.

På Söndagen blir det bland annat en konsert med klassisk musik av trion Matts Arnberg, violin, Klas Gagge, violincello, och Fredrik Ullén, piano.

Gagnefsbiografen visar matinéfilm, Flodafotografen Ulf Engström visar bilder ur Flofolk och kvällen avslutas med premiären av filmen Pirates of the Caribbean 3.

Mer läsning

Annons