Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgsheden och Moelven senaste målen för PRO-vandrarna

PRO Gagnefs medlemsskara sitter aldrig still - i maj har de redan hunnit med tre vandringar. De två senaste hade sikte och mål på Mockfjärd. Där besökte de dels Borgsheden, dels ridhuset och Moelven Dalaträ.

Annons

Vid vårens andra vandring den 15 maj besöktes Borgsheden med samling vid Lars Manells gård. 27 seniorer hade slutit upp, 28 graders värme till trots. Lars Manell berättade att där Högberget och Borgsheden möts har det funnits en gengasfabrik på 40-talet, som sysselsatte runt 10 personer. Sällskapet vandrade vidare förbi stora och välvårdade gårdar och ett litet sågverk varifrån man också levererar färdigkluven ved.

Läs också: PRO på strövtåg igen - säsongen startade bland hästarna i Bäckan

PRO-vandrarna i Borgsheden, Mockfjärd den 15 maj. Till vänster Olle Belin som arrangerar vandringarna och guiden Lars Manell intill. Foto: Maj Kiltäpp.

Den 22 maj var det dags för besök på ridhuset i Mockfjärd och Moelven Dalaträ. De 19 PRO:arna delade upp sig i två grupper och skiftade utflyktsmål efter en timme. Anders Henningson berättade bland annat att ridklubben har 300 medlemmar, 200 elever och tre anställda - och är en av landets mest lönsamma ridklubb i landet.

Besök vid ridhuset i Mockfjärd den 22 maj.Foto: Maj Kiltäpp.

Vid Moelven fick gruppen först hälsa på hos vd:n Peter funk som berättade om företaget. De guidades sedan runt på området av Magnus Kosanor.

Mer läsning

Annons