Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bara ett sätt att lugna massorna"

/
  • Lennart Finn, Rune Karis och Margareta Meissner i Gruppen för skäliga sopavgifter tycker att kommunstyrelsens förslag enbart är valfläsk.  Foto: Pär Sönnert

Annons

Kommunstyrelsen har lagt fram ett förslag som ska undanta fäbodsområden från sophämtningsområdena. Gruppen för skäliga sopavgifter anser att formuleringarna i förslaget är luddiga.

- Det står att byggnaderna ska vara bevarade i ursprungligt skick. Det finns väl inte en enda fäbodstuga som är det! säger Lennart Finn.

- Vi fick backning på vår skrivelse om att få en lokal folkomröstning i frågan, eftersom vi uttryckt oss otydligt. Men i jämförelse med detta svammel är vår skrivelse rena klartexten, säger Margareta Meissner.

Gruppen har lämnat ett förslag på en lösning till kommunen, men inte fått gehör för det.

- Det är tråkigt att man från kommunens sida är så ovillig att sätta sig ner och lyssna på vårt förslag. Vi har en stor kunskap om ärendet, säger Rune Karis.

Enligt gruppens förslag skulle en permanentboende i kommunen, som även har fäbod/fritidshus, betala en totalsumma på 3 045 kronor per år, inklusive 270 kronor för fäboden/fritidshuset.

- Och de som bor utsocknes får betala sammanlagt 718 kronor för sophämtningen till sin fäbod eller sitt fritidshus. Vi som bor i kommunen ska inte behöva betala sopavgifter två gånger om, säger Lennart Finn.

Rune Karis tycker att kommunstyrelsens förslag enbart är valfläsk,

- De säger att det inte blir några hämtningar med det här förslaget. Och det låter ju bra, för den som inte är så inläst på frågan. Men det blir inte ett dugg förändring med deras förslag, detta är bara ett sätt att lugna massorna inför valet, säger han.

- Vi vill visa att det finns lite fakta i den här frågan och inte bara flum, säger Margareta Meissner och syftar på kommunstyrelsens förslag.

Mer läsning

Annons