Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvändare besökte Arvslindan

/
  • Återvändare. Uppslutningen var stor vid Återvändardagen som anordnades i Arvslindan i helgen.  Foto: Gunvor Roos 

Annons

Nils Roos har letat fram och scannat in tusentals foton av familjer och gårdar i Arvslindan fram till 1960-talet. Många foton har han lånat, och i sitt arbete med att spåra personer på bilderna har han kommit i kontakt med många som har anknytning till byn - men som inte längre bor kvar - och vid ett samtal med en "utflyttare" fick han frågan att anordna "Återvändardagen".

- Det finns många som har anknytning hit, kanske de var här på somrarna, eller så är de här i från men har flyttat, och de tycker det är roligt att se bilder och höra om släktskap på orten, säger han.

Intresset för "Återvändardagen" var stort, Nils hade räknat med ett 10-tal besökare men hela 50 personer dök upp.

- Det var så många som kom att de bybor som ville vara med inte fick plats - så dem har jag lovat en egen dag i augusti, berättar han.

Dagen började med en mycket uppskattad fotovisning och därefter var det byvandring bland gårdarna, med avbrott för lunch hos en av byborna - och dagen blev lyckad.

- Det var mycket lyckat och det blev många kära återseenden - vissa träffade barndomskamrater som de inte hade sett på 50 år, säger Nils.

Mer läsning

Annons