Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra gripna efter pistolhot

Annons

Det var strax före halv tre på natten mot torsdagen som en 27-årig man och en 29-åring blev misshandlade och även hotade med en pistol på Vattugränd i närheten av polishuset i Falun.

Männen som är från Falun kom undan bråket med lindriga fysiska skador. Men de utsattes för dödshot när en av de fyra i gänget som bråkade, drog fram en pistol och riktade den mot de båda männen.

Inga skott avlossades, men pistolen användes för att förstärka hotet mot 27-åringen och 29-åringen.

Polisen kom tidigt fram till i vilken krets de fyra misstänkta gärningsmännen kunde sökas och när misstankarna stärktes om männnens anknytning till ett kriminellt nätverk i Falun beslutade en åklagare att anhålla männen i deras frånvaro.

I går eftermiddag gjorde polisen husrannsakan på flera adresser i Falun och grep de fyra efterlysta personerna som är 20, 22, 23 och 27 år gamla. De är alla från Falun.

Efter ett inledande förhör med de fyra männen beslutade förundersökningsledaren, chefsåklagare Fredrik Skoglund, om att de misstänkta skulle vara fortsatt anhållna i väntan på häktesförhandling vid helgens jourdomstol.

De fyra frihetsberövade är misstänkta för grov misshandel, misshandel, olaga hot och brott mot vapenlagen.

Varken polis eller åklagare vill uttala sig om det kommer att bli fler gripanden eller vilken typ av brottslighet som ligger bakom överfallet på torsdagsnatten.

- Utredarna är tacksamma för kontakt med alla som sett eller hört något av eller om händelsen, säger kommissarie Bo Persson.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons