Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra döda trots lugnt firande

Annons

Flera dödsolyckor har stört midsommarfirandet.

Polisen rapporterar om många misshandelsfall och mycket fylla, men relativt få våldsbrott.

I Norrköping knivskars en 24-årig man svårt tidigt på midsommardagens morgon. Mannen höggs i huvudet, bröstet och buken och opererades akut på Vrinnevisjukhuset i Norrköping under flera timmar. Han vårdades på lördagskvällen intensivvårdsavdelningen.

På Gotland föll två män utför en bergskant vid Kneippbyn söder om Visby, en av dem hittades senare död. Olyckorna inträffade vid olika tidpunkter, men den döde mannen, som är i 20-årsåldern, upptäcktes inte förrän vid 13-tiden på midsommardagen.

Två dödsolyckor med anknytning till fritidsbåtar inträffade under natten till midsommardagen. En 43-årig man dog när en motorbåt körde in i en ankrad segelbåt nära Linanäs på Ljusterö i Stockholms skärgård.

En 58-årig man drunknade i småbåtshamnen i Ljusne utanför Söderhamn.

I Östergötland sökte räddningstjänsten efter en 53-årig man som försvunnit på midsommarafton efter en tur i båt på sjön Glan. Enligt Sveriges Radio Östergötland hittades han drunknad på lördagskvällen.

Regn på många håll dämpade festyran. Polisen i Halland rapporterar om ett 10-tal rattfyllerier. En man i 20-årsåldern greps på Kronocampingen i Halmstad misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

I Jämtlands polisdistrikt noterades 15 misstänkta fall. I Värmland inträffade tre trafikolyckor med onyktra förare.

Årets midsommarfirande i Västsverige har varit det lugnaste på flera år. Längs Bohuskusten har ett 50-tal personer omhändertagits för fylleri. Örebropolisen rapporterar om en våldtäkt i en lägenhet, i det fallet sitter en man anhållen.

Skånepolisen noterade ett 90-tal larm om misshandel och våldsbrott vid 19-tiden. Siffrorna är snarlika fjolårets.

Midsommarnatten i Borgholm innebar en hel del fylleri. En våldtäkt på en kvinna i övre tonåren har rapporterats från Gröndals camping. En 20-årig man har anhållits.

Polisen i Norrland uppger att firandet varit lugn med få ingripanden. I Stockholm har midsommaren varit lugn.

TT

Mer läsning

Annons