Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra år och rutinerad "förare"

Annons

Hans-Olof hade inte ens fyllt fyra år när han fick prova att köra en radiostyrd mini-z bil. Han hade finmotoriken som behövdes för att börja köra och han tyckte det var roligt. När Hans-Olof fyllde fyra år fick han sin första radiostyrda bil.

Och i MFK Fenix, klubben som kör alla olika typer av radiostyrda fordon, träffade Hans-Olof Tommy Södergren. Tommy är mekaniker, mamma Maria coach och Per Jons Hans-Olof Hansson förare.

När ett motorföretag i Kalmar, RC center, fick höra om att en så ung förare körde mini-z-bil erbjöd de honom omedelbart ett sponsorkontrakt. Hans-Olofs bil kunde utrustas med nya detaljer och nu kör han en tävlingsbil.

Hans-Olof möter betydligt äldre förare i klubben, vuxna män, och när de kör mot varandra ligger Hans-Olof bara en sekund efter de vuxna förarnas tider. Det gäller att köra flest varv på kortaste tid och en transponer i bilen räknar varven.

I Fenix verkstad i Rättvik mekar Tommy och Hans-Olof. Mamma Maria har också lärt sig en hel del och hon påpekar:

- Bara så länge Hans-Olof själv vill fortsätter han och varken jag eller Tommy har jagat sponsorkontrakt. Hans-Olof fick det tack vare hans finmotorik och att företaget fick kännedom om honom. Det är mycket ovanligt med så unga förare så vi fick spela in en film och skicka till företaget i Kalmar för att bevisa att det verkligen är sant. Allt måste vara för att det är kul och några tävlingar deltar han inte i. Hans-Olof kommer däremot att medverka i reklamkampanjer för mini-z-bilar.

I kväll är det öppet hus hos Fenix i lokalerna vid båthamnen och då kan alla som vill se mer av klubbens aktiviteter.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons