Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fy för alkohol vid Romme

Annons

Först en stor ros till vänsterpartisten Hori Lotfollahi som hade klokheten att säga nej till Romme Alpins ansökan om permanent tillstånd att servera alkohol.

Jag förstår inte hur kommunens alkoholhandläggare tänker när han inte ser något hinder för att säga ja till ansökningen.

Inte heller förstår jag Bo Funckes resonemang när han säger att det bara är fredag, lördag och söndag som det ska serveras alkohol.

Är det inga barn och ungdomar där den tiden? Har det aldrig slagit honom att det kanske är just för att det inte serveras alkohol som de har så många barnfamiljer som gillar att åka till Romme Alpin? De som äter i restaurangen och dricker både starköl och vin åker de inte skidor?

Eftersom Bo Funcke säger att öl- och vinserveringen inte blir någon stor verksamhet, blir det ju ingen större skada om han inte får något tillstånd men däremot en stor fördel för alla dem som vill ha en alkoholfri miljö.

Jag vill inte att det ska finnas några berusade slalomåkare i backen när mina barnbarn är där och åker. Fram för nollvision inte bara i trafiken utan också i både restuarang och backar.

HANS LINDGREN

Mer läsning

Annons