Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funktionshindrade på camp

Annons

- Kommunen drar in i stort sett på allt under sommaren för de funktionshindrade, berättar kanslisten och arrangören Britt Pedersen i Korpen Ludvika.

- Eftersom jag även är inblandad inom vården kom jag på den här tanken med en sommarcamp för de som är i störst behov av aktiviteter.

Om vädrets makter står deltagarna och deras anhöriga bi kan alla se fram mot fem roliga dagar.

- Jag hoppas verkligen att vi ska få en härlig vecka tillsammans med inte minst bad och friluftsliv men även andra aktiviteter, berättar Britt.

Stugbyn i Säfsnäs blir huvudförläggning under veckan. I dag blir det bland annat ett besök vid akvariet på Hammarbacken följt av bollspel.

På onsdag väntar en höjdardag i Grängesberg med bland annat go-cart och grillning. Avslutningen sker sedan i Borlänge och ett besök vid Dalecarlia cup.

- Meningen är att vi ska anmäla ett lag till nästa års turnering för funktionshindrade. Nu får vi se hur det hela går till.

Arrangörerna står för i stort sett all förplägning under veckan som alltså avslutas med frukost på fredag morgon.

- Det ska bli jätteroligt att åka. Jag gillar inte mygg men dom ska jag slå ihjäl, förklarade Johannes Persson, 14.

Varje deltagare betalar endast 300 kronor för hela veckan.

- Utan otroligt välvilliga sponsorer hade det priset inte varit möjligt. Flera av företagen har hjälpt oss med mjölk, bröd, pålägg och inte minst bilar för transporterna.

- Dessutom har vi erhållit 8000 kronor i bidrag från Handslaget. Vi är oerhört tacksamma mot alla och vill passa på och tacka ännu en gång, säger Britt Pedersen.

Tre stora stugor är hyrda under veckan.

- Det räcker inte helt till, men jag får väl ligga på golvet, skrattar Britt.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons