Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funktionärer saknas för spåren

Annons

Det finns skidåkare som frågar varför vi inte tillhandahåller skidspår i Strömbo. Anledningen är att vi har inte tillräckligt med frivilliga spårläggare. Det tar mycket fritid i anspråk att packa snön, tillverka spår samt hålla allt i bra skick. Dessutom är det en del arbete under sensommaren med bland annat slyröjning innan snön faller.

Grycksbo IF:s orienteringssektion har fullt upp med orienteringstävlingar och träningar i eget arrangemang som även det kräver en hel del frivilliga arbetsinsatser från tidiga våren till sena hösten. Skidspåren ligger även de under orienteringssektionens ansvar alldenstund det saknas tillräckligt många intresserade för att bilda en aktiv skidkommitté.

Däremot håller vi elljusspåret öppet med skidspår för dem som är intresserade.

Problemet med det spåret är att allmänheten vandrar, drar barn i kälkar/pulkor med mera i de preparerade spåren. Trots att dessa personer vidtalats fortsätter man sina promenader i spåret, vilket medför extraarbete för att återställa skidspåren till körbart skick igen.

Ansvaret och kostnaderna att hålla elljusspåret tillgängligt för allmänheten vilar även det på orienteringssektionen. Under vintertid är det avsett för skidåkning så länge det finns snö och skidspår.

Den som är seriöst intresserad av att bistå oss med spårarbete får gärna kontakta mig.

MARY BRORSDOTTER, ORDFÖRANDE I GRYCKSBO, IF/OK-SKIDOR

Mer läsning

Annons