Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funderingar en sömnlös natt

Annons

"You are the winner of 1320000 GBP." Det meddelandet fick jag i går via e-mail. Det var inte första gången. Jag måste vara världens turgumma. Jag är pensionär och klarar mig ganska bra på min pension, så inte behöver väl jag så mycket pengar. Men sätta sprätt på dem skulle jag nog kunna.

Jag har svårt att sova ibland och i natt var det en sådan natt. Då började tankarna komma. Om jag hade tagit ut pengarna skulle jag nog vara multi-multimiljardär vid det här laget.

Vad skulle jag göra med pengarna? Jo i första hand skulle nog mina barn, släkt och vänner få en rejäl slant. Sedan har vi alla hjälporganisationer och föreningar i Ludvika som också skulle få en del. Lasarettet ska nog få flera miljarder så att lasarettet blir kvar och så vi slipper att köa för att få vård. Jag skulle nog inte resa mer än jag gör i dag. Men nog skulle jag ta mig en tripp till Las Vegas och spela bort lite pengar.

Jag skulle nog också bygga ett 55+boende för dem som vill ha det lite bra på äldre dagar. Ett hus där det finns bibliotek, bastu med relaxrum, snickarbod för herrarna och väv- och syrum för damerna. Och en trevlig restaurant förstås. Även rum för sammankomster och föredrag, bridge med mera. Plats för utomhusaktiviteter ska också finnas.

För min egen del skulle jag bygga ut mitt hus med ett rum för alla hobbygrunkor som symaskin, stickmaskin, broderimaskin, färger och penslar, garner och tyger. Vår dåliga väg skulle jag asfaltera och trädgården skulle jag överlämna till någon som gillar att påta. Sedan är nog pengarna slut.

Men ack, ack, ack. Guld via nätet visar sig vara sand. Men, vilken lycka! I dag vann jag 50 kronor på triss.

GRANGÄRDEBO

Mer läsning

Annons