Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt vid konståkarnas julshow

Annons

Sällan är Orsa ishall så välfylld som när Orsa konståkningsklubb ger sina shower. Så var det också sistlidna helg när konståkarna visade upp årets julshow.

Tidigare shower har gått i olika teman, men den här gången fick åkarna själva arrangera sitt uppvisningsprogram.

Årets show började med ett ståtligt luciatåg, där nästan samtliga av klubbens cirka 125 åkare deltog. De yngsta var endast fyra år gamla. 15-åriga Susanne Ors var årets lucia. Hon började att åka med konståkningsklubben som åttaåring.

Efter luciatåget följde fartfyllda nummer med åkarna. Några av tävlingsåkarna visade upp sina program som de reser runt i hela Sverige och tävlar med. Svåra piruetter och steg som gjorde att applåderna avlöste varandra och publiken blev mer än nöjd.

Även Skridskoskolans nybörjare hade egna nummer att visa upp för publiken. Skridskoskolan har i år utökats med två nya grupper i Älvdalen, som även de deltog i uppvisningarna.

Även om julshowen är över, så blir det ingen vila för Orsa konst-åkningsklubb. Träningarna fortsätter under jullovet och den 14 - 15 januari är det dags för tävlingsåkarna i grupp 1, den högsta gruppen, att åka till det nya årets första tävling i Linköping och grupp 2 åker till Sandviken.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons