Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt upp att göra i länet för polisen trots lugnt Tällberg forum

Annons

Runt 100 poliser hade kommenderats. Men när höjdare som Kofi Annan inte dök upp, och allt annat flöt på som planerat, behövdes inte alla poliser.

Men, det betyder inte att dessa poliser saknat arbetsuppgifter.

Anledningen till det stora pådraget var att säkerställa att konferensen kunde genomföras med stor trygghet.

- Vi har tidigare meddelat att alternativa arbetsuppgifter fanns för de som inte behövdes i Tällberg om allt förlöpte som planerat, kommenterar kommissarie Bo Persson.

Polisen ger också exempel på andra arbetsuppgifter där personal ur "Tällbergsstyrkan" satts in:

29 juli: 22 poliser tjänstgjorde i Borlänge, Hedemora och Leksand. I Hedemora var det Daldansen som fick förstärkning och i Borlänge Midnattstravet.

30 juli. 29 poliser tjänstgjorde i Borlänge, Hedemora och Avesta. I Hedemora var det återigen Daldansen, och i Avesta handlade det framförallt om spårning och förhör i samband med ett mordförsök.

31 juli. 26 poliser tjänstgjorde runt Siljan och i Säter. I Siljansområdet rörde det sig bland annat om trafikkontroller.

1 augusti. 23 poliser har tjänstgjort i Borlänge, Avesta och Rättvik. I Borlänge handlade det bland annat om omständigheter kring ett narkotikabrott, i Avesta eftersök av en försvunnen person och i Rättvik Classic Car Week.

2 augusti. 29 poliser tjänstgjorde i Rättvik, Leksand och Borlänge. I Rättvik främst med anledning av Classic Car Week och i Leksand användes bland annat polisen vid en brand.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons