Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullt ös på Fjällberget

Annons

Strax före lunch var det ännu inte så trångt i backen. Men antalet åksugna fylldes på hela tiden. Det här var definitivt en av den här märkliga vinterns mest efterlängtade händelser.

Än så länge har pistmakarna i IFK Grängesberg inte hunnit få tillräckligt med snö i alla nedfarterna. Men nedfarten närmast liften och serveringen var i alla preparerad, ända från toppen. Och det verkade räcka gott för de flesta.

Förutsatt att inte det blir fler bakslag med väderleken räknar man också med att inviga "funparken" med dess hopp under februari månad.

I övrigt framgår det att det här är frågan om en klubb som tror på kommande vintrar. I år finns det exempelvis ett nytt och fylligare sortiment i skidboden. Framför allt har man tänkt på de yngre upplyser Tommy Lithander som i söndags hade hand om uthyrningen.

- Vi har fler små storlekar nu än tidigare, säger han.

Det totala utbudet av slalomskidor uppgår numera till 101 par. Utöver det finns 33 snowboard att hyra, och ett antal snowblades - de korta skidorna som blivit allt populärare.

Bland alla dem som under söndagen befann sig i pisten fanns Albin Reinoldsson, 3 år, tillsammans med pappa Anders.

Det var inte frågan om säsongsdebut för familjen. Säfsen har besökts tidigare. Men det är ändå i Fjällberget man helst vill vara.

Albin verkade dock inte vara alltför åksugen. Han berättade hellre om hur det är att åka "stjärtlapp" och om Jörgen som med sin grävskopa byggt jättehoppet längre ner i backen.

-Och jag tror att Albin börjar bli sugen på lite varm korv, upplyste Anders innan de for iväg ner i backen för ett träningsåk.

KÄLLA: IFK GRÄNGESBERGS HEMSIDA HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons