Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt på idoltävling

Annons

Estetiska musiktvåan från Högbergsskolan kommer i efterdyningarna av svenska Idol med ett eget koncept för eleverna på skolan. Skol-Idol.

Syftet med tävlingen är att elever från andra program också ska kunna få känna på hur det är att framträda med sång på scen.

-Många på skolan har ju inte valt den estetiska musikinriktningen, men vill hålla på med musik och det här öppnar även för dem att delta, säger Lars Wilbe, lärare vid estetprogrammet och de driftiga musiktvåornas handledare genom tävlingen.

Den första deltävlingen hölls i skolans aula under torsdagen. Programledarrollerna växlar mellan musiktvåorna - under torsdagen utgjordes dessa av Jakob Ollinen och Josephine Karlsson.

Artisterna backas även upp i sina framföranden av musiktvåorna. Alla framträdanden sker således helt och hållet "live", som det ska vara.

Att idén var en fullträff kan enkelt bedömas redan nu. Arrangörerna fick nämligen ordna med en extra föreställning senare under dagen, då intresset var så stort att alla elever inte kunde släppas in samtidigt.

-Det blev ett sådant enormt tryck - alla skulle se det här, och det var lite oväntat. Framöver får vi ordna det genom någon form av förbokning, säger en nöjd Wilbe.

Vid inmarschen till aulan fick alla i publiken ett röstkort. Detta läggs efter föreställningarna i en låda för att utröna vilka, som går vidare till nästa moment.

Två tävlande kommer att röstas ut i varje deltävling fram till den fjärde, som är finalen. Av de tio tävlande - åtta tjejer, två killar - kommer den slutgiltiga vinnaren utöver äran även att få spela in en skiva i skolans studio.

-Jag vill påpeka att det i tävlingen inte heller finns några förnedrande inslag, de har tagits bort. Och alla deltagare är totalt införstådda med vad det här handlar om.

Redan i dagsläget känner sig Wilbe säker nog för att säga att tävlingen troligen blir ett återkommande inslag på Högbergsskolan.

-Jag hoppas på det. Det är ett bra koncept, och jag hoppas att eleverna också vill fortsätta nästa år, och kanske utveckla det också. Det har god potential.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons