Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full utdelning till projekt

Annons

Region Dalarnas satsning på unga entreprenörer har gett full utdelning från Nutek, Verket för näringslivsutveckling. Tidigare var det oklart om pengarna skulle komma in - och hur mycket det skulle bli i slutänden. Men nu står det alltså klart att Region Dalarna, tack vare regionalt stöd, får sammanlagt 2 650 000 kronor från Nutek.

Att slutsumman från Ljungbergsfonden slutligen hamnade på 300 000 gör att bidraget från Nutek sänktes från 2 900 000 till 2 650 000 kronor. Men projektet har ändå en budget på otroliga 5,3 miljoner.

- Det är ovanligt att ett projekt får full pott, jag tror att vi är ganska unika i Region Dalarna faktiskt. Men att vi fick full utdelning beror förodligen på bredden i projektet, säger Göran Carlsson på Region Dalarna.

Projektet drar i gång runt den 15 augusti och omfattar såväl vidareutbildning av lärare, bidrag till Ung Företagsamhet (UF) som satsning på ungdomar, både inom skolan och utanför.

- En ny idé, som vi tror mycket på, är så kallade ungdomscoacher. De ska finnas till hands för ungdomar, i eller utanför skolan, som vill ha stöd eller hjälp ekonomiskt. Det kan röra sig om vad som helst, men det viktiga är att man kan söka upp en ungdomscoach som enskild privatperson. Ofta är projekt av det här slaget kopplade till skolverksamhet av olika slag, och därför vill vi även nå nya grupper, som står utanför det systemet, säger Göran Carlsson.

I mitten av augusti drar projektet för företagsamhet i Dalarna i gång. Projektet har också en egen hemsida där det går att läsa ansökan till Nutek samt annan information om projektet.

Husvagns- brand

Allt tyder på att branden börjat vid en gasoltub bakom kylskåpet på husvagnens högra sida.

ASTRID FELDREICH

Mer läsning

Annons