Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i Tjärnaängskolans julverkstad

Annons

Julpyssel är något som engagagerar alla, barn såväl som vuxna. Hur mycket det engagerar visade tisdagens aktiviteter i Tjärnaäng-skolans julverkstad med bland annat ljusstöpning och storbak av pepparkakor.

Alla de cirka 220 eleverna på Tjärnaängskolan, från förskolan till årskurs 6, deltog i tisdagens aktiviteter med julanknytning. De fick röra sig mellan sex olika stationer i vad som blivit skolans egen julverkstad. Till i varje fall en av stationerna gick det bokstavligt talat att lukta sig fram.

Dofterna från pågående storbak av pepparkakor visade sig nämligen varasåväl pålitlig vägvisare till denna station som förmedlare av jul-stämning och förväntningar inför den av många efterlängtade storhelgen.

I blandade grupper fick skolans elever vandra runt bland de olika stationerna och bekanta sig med alla former av tillverkning av julpyssel och förberedelser inför julen.

För verksamheten vid de olika stationerna ansvarade lärare och andra vuxna. Vid stationen för ljusstöpning var det Anna Kölgran, Jonas Jansson och Eva Svensson som informerade och hjälpte eleverna hela vägen fram till färdigstöpt ljus.

Visst är det både roligt och spännande att stöpa ljus. Det kunde Simona Sipilä-Pettersson och många andra elever lova efter att på tisdagen ha sett sina egna ljus växa fram från den ljusmassa som i smält form mest ser ut som vatten.

Många föräldrar besökte på tisdagen skolan och kunde då följa aktiviteterna eller hjälpa till i julverkstaden. En dag efter vilken det gavs ordentligt besked om att det går att känna julstämning utan ett snökorn på backen.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons