Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fukten ska åtgärdas

Annons

Förslaget till fullmäktige var att minska rörelsekapitalet för att klara finansieringen, något som Jan Stagenmark (s) motsatte sig och yrkade återremiss på frågan om finansiering.

Eftersom det för återremiss krävs bara en tredjedels majoritet blev det också återremiss på finansieringen.

Nu ska det undersökas om det går att klara finansieringen av redan anslagna medel i årets investeringsbudget.

Under förra året åtgärdades en fuktskada i herrarnas dusch-och bastuavdelning för cirka en miljon kronor.

Försäkringsbolaget ersatte en del av skadan. Den andra delen av skadan delades mellan kultur- och fritidsförvaltningen och serviceförvaltningen.

Men problem fortsatte och fukt tränger in från damernas duschrum till den nyligen renoverade herravdelningen. Det medför att inga garantier kan lämnas på den nyligen renoverade herravdelningen.

Gun Drugge (c) uttryckte förhoppningen att renoveringen av damavdelningen kan ske under sommarstängningen.

Jan Stagenmark (s) sade att det är lite fel signaler, nu finns det pengar.

-S-gruppen har fått andra signaler, redan nu pekar det mot sju till åtta miljoner kronor i underskott i år, sade han och ställde kravet om att försöka finna finansiering inom årets investeringsbudget.

Här nämndes projektet Vasaliden, där det i år finns 3,5 miljoner kronor i budgeten, som en möjlig post att ta pengar ifrån då kanske alla dessa medel inte behöver tas i anspråk.

-Från serviceförvaltningen är det en trygghet att veta att vi har finansieringen klara. Det är viktigt för kommunen att komma igång med renoveringen av Vasahallens damavdelning, förklarade Gertrud Hjelte (c).

Det blev en ordväxling mellan Gun Drugge (c) och Jan Stagenmark (s) och möjligheten att starta renoveringen om det inte är klart med finansieringen.

-Vi kan visst starta renoveringen, sade han och pekade på att försök ska ske att klara finansieringen inom årets investeringsbudget. Går inte detta måste pengar tas av rörelsekapitalet.

Gun Drugge (c) anklagade Stagenmark (s) för att blanda äpplen och päron i debatten.

-Vi måste skilja på drift och investeringar, sade hon.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons