Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frozen Track gör upphandling

Annons

Bolaget hade styrelsemöte den 15 januari och efter det var en lägesinformation utlovad. På fredagen var Jan Lund beredd att ge en lägesrapport och den bygger på att bolaget den här veckan, med hjälp av Ångpanneföreningen som har platskontor i Mora, sammanställt anbudshandlingar för att handla upp en första etapp av frysspåret. Det innebär i det här fallet att anlägga spår inne på Prästholmen, från Zornmuséet och runt Skepphusviken.

Anbuden ska vara lämnade senast vasaloppshelgen och det gäller en totalentreprenad.

Jan Lund berättar vidare att tanken är att bygga en arena för skidåkning, att göra skidsporten till en arenaidrott.

Eftersom spåret, fullt utbyggt, blir sex kilometer långt, men tre kilometer i en riktning, blir det alltså en tre kilometer lång arena, eller?

- Ja, så är det tänkt, säger Jan Lund och tillägger att Hemus skidstadion bör ingå i skidarenan. Frozen Track ska alltså ta över skidstadion med skidskyttebanan och vad som i den ingår.

Att skapa hela frysspåret har kostnadsberäknats till 21 miljoner kronor och bolaget vill ha en huvudsponsor för projektet. Någon sådan har inte nappat på kroken ännu och det är o-klart huruvida det går att få externa intressenter att finansiera frysspåret. Så är det i alla fall tänkt.

Det finns många tvivlare till det här projektet. Tvivel att det kommer att finnas ett underlag med skidåkare som är villiga att betala hundratals kronor för att åka skidor på en praktiskt taget slät yta.

Frozen Track utlovar med det här spåret skidåkning sex månader om året, från oktober fram till Vasaloppet. Av den händelse kommande vintrar bjuder på samma nyckfulla väder som den innevarande, lockar det knappast till skidåkning de dagar regnet står som spön i backen eller stormbyar fyller skidspåret med skräp av alla de slag.

Bolaget ägs till 51 procent av Vasaloppet och resterande 49 procent har Moraparken grepp över. Så har Frozen Track sjösatts och nu jobbas det för ett förverkligande.

Jan Lund säger att målet är att hela frysspåret ska vara klart till oktober 2007 och så snart alla bitar är på plats kommer det att anställas en kompetent person som driver projektet.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons