Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frikänd för mord i Växjö 1992

Annons

Växjö tingsrätt ogillar åtalet mot mannen som åtalats för ett 15 år gammalt mord.

Den 34-årige mannen, som släpptes ur häktet redan för tio dagar sedan, frikänns av tingsrätten i dagens dom. Rätten anser det inte bevisat att det var han som i mars 1992 sköt ihjäl en 26-årig man i stadsdelen Hovshaga i Växjö.

Offret, som var reservofficer och jujutsu-tränare, sköts med flera skott bakifrån. Mördaren hade av allt att döma stått och väntat på honom på kvällen utanför hans bostad.

Ett mejl till polisen för ett och ett halvt år sedan gjorde att misstankarna kom att riktas mot 34-åringen. Mejlet kom från hans flickvän vid tiden för mordet. Hon menade att expojkvännen, som då bara var 19 år, haft både motiv och tillfälle att begå mordet och att han även erkänt det för henne.

Misstankarna stärktes sedan ännu mer när en tidigare reservofficer trädde fram och berättade att han lånat ut sin tjänstepistol till den misstänkte just vid tiden för mordet.

Men under rättegången i februari lyckades försvaret så tvivel om vittnesuppgifternas trovärdighet. När rättegången avslutades hölls 34-åringen kvar i häkte, men drygt två veckor senare släpptes han. Ett beslut som gav en fingervisning om dagens friande dom.

TT

Mer läsning

Annons