Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friheten som förenar

Annons

Det framhöll kyrkoherde Robert van Aarem när han i söndags välkomnade ett 50-tal motorcykelvänner till årets Knuttegudstjänst i Nås kyrka.

Mc-knuttarna, de flesta hemmahörande i Västerdalarna, kom i kortege till kyrkan.

När fordonen ställdes upp på parkeringen utanför kyrkan, blev det ont om parkeringsplatser för övriga fordon.

- Det är smått fantastiskt att det kommit så många trots att vädret är så osäkert, menade kyrkvärden Hed Gunnar Larsson.

Gunnar är initiativtagare till knuttegudstjänsten, vilken nu genomfördes för sjätte året i följd. Han är också själv hängiven motorcykelåkare, lyckliga ägare till en Jawa.

Kyrkoherde Robert van Aarem var också iklädd mc-kläder när han välkomnade knuttarna och ett 50-tal andra kyrkobesökare.

- Vi som kör hoj är inte purunga längre. Knappast någon är under 50 år, och vi har också kommit så långt i livet att vi vågar njuta och ha det gått.

- Att åka motorcykel är att våga leva. Därmed är vi också nära Gud, konstaterade kyrkoherden.

Arne Söderbäck, kyrkoherde i Lima/Transtrand, som åkt till Nås för att locka motorcykelvännerna till "efterfesten" vid prästgården i Lima efter gudstjänsten, predikade.

Hans berättelse om hur kyrkan ställt upp för unga mopedintresserade i Limabygden värmde många gudstjänstbesökares hjärtan.

Som avslutning på gudstjänsten bjöd Hasse Ström från Järna på ett lokalt och stilenligt Elvis Presley-inslag.

Innan det var dags att fortsätta färden mot Lima, bjöd Nås församling sina "ovanliga" gudstjänstbesökare på kaffe med dopp. Komminister Camilla Strömberg tillhörde serveringspersonalen den här söndagen.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons