Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fridlys julen!

Annons

Jul och lucia är något som de flesta förknippar med högtider och traditioner. Men på senare år har vänsterkrafter försökt avskaffa våra traditionella jul- och luciafiranden.

På vissa håll i Sverige har partipolitiska krafter velat förbjuda luciafirandet eftersom det ansetts vara "en skönhetstävling", på andra ställen har eleverna förbjudits att besöka en julmusikal. Nu vill diskrimineringsombudsmannen, DO, dessutom förbjuda skolor att ha skolavslutningar i kyrkan, ja det har till och med gått så långt att DO har uppmanat företag och skolor att inte ställa fram adventsljusstakar.

Nu är det dags att säga ifrån! Vi i Kristdemokratiska ungdomsförbundet, KDU, tycker att lucia, liksom andra julfiranden är mycket mer än skönhetstävlingar. Goda traditioner som vi vill bevara. Elever som är trygga i sin egen kultur har lättare att möta andras, således är julfirandet viktigt även för integrationen. Framför allt är det skolorna som ska bestämma vilka högtider som ska firas och var de ska firas, inte klåfingriga politiker eller en beskäftiga diskrimineringsombudsman.

JONAS HILLERSTRÖM, KDU, DISTRIKTSORDFÖRANDE

Mer läsning

Annons