Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friåkning med snöskoter - en allt mer växande trend

Annons

Friåkning på snöskoter är en trend som växer sig allt starkare, det visar en enkätundersökning genomförd av Nationella Snöskoterrådet.

Allt fler snöskoterförare väljer friåkning framför traditionell ledåkning.

Under två månader, april och maj 2017, genomförde Nationella Snöskoterrådet en enkätundersökning om skoterförarnas körvanor och attityder.

Sammanlagt 1 657 personer besvarade frågorna och vanorna har förändrats genom åren.

Sex av tio instämmer helt eller delvis i påståendet att ”allt fler missbrukar möjligheten till friåkning och förstör för dem som sköter sig”.

Nio av tio anser att de som inte följer lagar och förordningar förstör för andra skötsamma förare och var tredje snöskoterförare anger att de oftare kör utanför snöskoterleder idag än för tre år sedan.

– Friåkning på snöskoter innebär en stor frihetsupplevelse för många. Men det medför också ett stort ansvar. Det krävs kunskaper om lagar och förordningar och man behöver visa respekt för vilda djur och miljön i övrigt. De som inte visar denna hänsyn förstör för den majoritet av snöskoterförarna som av allt att döma sköter sig bra, säger Per-Olov Wikberg, samordnare Nationella Snöskoterrådet, i ett pressmeddelande.

 

Mer läsning

Annons