Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Freja sjönk, franska turister saknas

Annons

Två franska passagerare saknas sedan kryssningsfartyget Sea Diamond sjunkit utanför den grekiska ön Thira (Santorini). Kustbevakningen försökte på fredagen förhindra oljeläckage ur vraket.

Två franska turister saknas efter skeppsbrottet, rapporterar myndigheterna. Det handlar om en far och hans 16-åriga dotter, som inte har återfunnits efter torsdagens brådstörtade evakuering av de 1|600 personerna ombord. Modern berättade att deras hytt snabbt vattenfyllts och att hon själv med nöd och näppe undkommit. Vad som hände med hennes man och dotter hann hon inte uppfatta. Kvinnan och parets son har flugits till Aten, där Frankrikes konsul bistår dem.

Besättningen om 400 man hjälpte passagerarna att lämna fartyget med hjälp av stegar och småbåtar och ta sig in till Thira, som också är känd under sitt italienska namn Santorini.

Dykare har sökt efter de två saknade, utan resultat.

En hundra meter lång oljefläck blev kvar på ytan efter fartyget. Oljeutsläppet togs omgående om hand av kustbevakningen, som skickat fyra saneringsfartyg till platsen. De sjunkna fartygets bränsletankar ska tömmas, som en ytterligare försiktighetsåtgärd.

Sea Diamond gick på ett grund utanför hamninloppet på ön. Fartyget var byggt i Finland och tidigare känt som Birka Princess eller tv-serien Rederiets Freja.

TT

Mer läsning

Annons