Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fransk Attacledare omprövar kritiken av USA:s flyginsatser

Annons

För somliga vänsterprofeter tog USA-hatet överhanden över solidariteten med Afghanistans plågade folk. Somliga fördömde USA:s flyginsatser så envetet enkelspårigt att de kom att framstå som "talibankramare".

Nåväl, flygunderstödet till norra alliansens styrkor var effektivt och den talibanska skräckregimen föll förvånansvärt snabbt, samtidigt som Usama Bin Ladins anhang av terrorister revs upp och drevs på flykten. Ett utmärkt resultat. President Bush var tydligen inte den nolla och odugliga playboy, som allsköns förståsigpåare tvärsäkert förkunnade, då han tillträdde.

Den ampra USA-kritiken tystnade i samma mån, som afghanernas utsikter till frihet och demokrati ökade. Av ärlig omprövning märks emellertid föga. Åtminstone inte officiellt hos Myrdal, Greider och grabbarna (samt Boetius och tjejerna) med flera vänsterprofeter.

Ett lysande undantag finns emellertid. Vice ordförande för Attacrörelsen i Frankrike - Susan George - medger öppet sin fullständiga felbedömning av den amerikanska kampanjen i Afghanistan.

Slik uppriktighet inger respekt!

Mer läsning

Annons