Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från sofflocket nås inga framgångar

Annons

Val prognoserna visar att partiblocken vandrar upp och ned. Resultaten redovisas i media med analyser och kommentarer av olika förståsigpåare. När orsakerna till svängningarna redovisas är fakta - naturligtvis - beroende av vem som gör det och i vilket av blocken denne hör hemma.

När företrädarna för tidningarna, radio och tv yttrade sig om den senaste uppryckning för socialdemokraterna var förespråkarna osäkra på skälen till lyftet. Var det sysselsättningen, byggnationerna, barn och skolan eller sjukvården som var orsaken? frågade sig förståsigpåarna.

När Göran Greider intervjuades var han osäker på skälet. Hade det ena blocket gjort något negativt eller hade något av blocken gjort något positivt? Var den senaste ökningen beroende på framgångar av socialdemokraterna eller fadäser av borgarna?

Om man lyssnar på folk så beror socialdemokraternas framgångar på de beslut som fattades under den socialdemokratiska kongressen och de åtgärder som regeringen har gjort och kommer att göra inom demens- och åldringsvården.

Framgångarna beror, i detta fall, inte på de borgerligas fadäser och oförmåga. Efter de äldres långa väntan har regeringen äntligen förstått att pensionärernas rädsla inför framtiden är en bister verklighet som måste lösas.

Allt fler pensionärer har resignerat och stannat hemma på valdagen under de senaste tre senaste valen. De äldres otrygghet har kostat många mandat i riksdagen, landstingen och kommunerna. Fullfölj åtgärderna för en mycket bättre äldrevård och återge pensionärerna tron och trygghet inför framtiden.

PRO Borlänge Samorganisations framgångar med femtio nya platser inom demensvården fortsätter med ytterligare förbättringar som kommer att visa sig under nästa år.

Det innebär att jag skulle bli både ledsen och besviken om inte valet nästa år får ett kraftigt ökat röstdeltagande. Pensionärsrösterna är ett tungt vapen i valen. På sofforna under valdagen löser vi inte de äldres problem och situation.

Borlänges PRO-föreningar har cirka 4 400 röster i valet. Det är med sammanhållning som vi pensionärer kan nå framgångar.

ROY LUNDGREN

ORDFÖRANDE

PRO BORLÄNGE SAMORGANISATION

Mer läsning

Annons