Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från noll till 60 miljoner

Annons

Det är företagareföreningen i Gagnef som i samråd med kommunen utser Årets företagare. 2005 års utmärkelse delades ut under måndagskvällens sammanträde med kommunfullmäktige.

-Priset går till Matti Heikkinen, Vildmarksgrossisten i Mockfjärd AB, för att han sedan etableringen på ett föredömligt sätt visat att det från en mindre ort i stadsnära landsbygd går att med framgång driva ett företag med såväl internationell som nationell inriktning, sade föreningens ordförande Arto Gabrielsson.

Han redovisade också motiveringen: "Genom en väl utvecklad affärsidé, ett imponerande nätverk och lysande marknadsföring har Matti Heikkinen satt sitt företag, Mockfjärd och Gagnefs kommun på världskartan."

Arto Gabrielsson och föreningens sekreterare Rolf Roos samt kommunfullmäktiges ordförande Håkan Spännar (c) uppvaktade företagaren med blommor.

-Det startade egentligen som en hobby. Jag är intresserad av natur- och friluftsliv och sedan pojkarna tagit över Mockfjärds fönster AB passade det bra att hitta på något inom mitt intresseområde, berättade Matti Heikkinen, som i egenskap av konsult hjälpt flera företag att etablera sig på den svenska marknaden.

För två och ett halvt år sedan startade han Vildmarksgrossisten och inför det första året budgeterade han en omsättning på sex till sju miljoner.

-Jag hoppades att nå upp i tio miljoner, men det blev 16,8 miljoner. Det andra året uppgick omsättningen till 45 miljoner och under det här året siktar vi på 60 miljoner.

Företaget bedriver numera liknande verksamhet även i Norge och Danmark.

-Det har gått fantastiskt bra och vi har gjort ett mycket gott resultat, förklarade företagaren, som beskrev företagsklimatet i Gagnefs kommun som mycket gott:

-Men det finns inte någonting som är så bra att det inte kan bli bättre och tillsammans kan vi säkert förbättra företagsklimatet ytterligare.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons