Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Kyrkogatan till kyrkan

/
  • Leksakskunder. Pontus Boström, Martin Birk, Albin Olofsson och Sara Nordberg besöker Anna Branzell i hennes affär för att provköra en radiostyrd bil.
  • Efterfrågad affär. Det visade sig finnas en stor efterfrågan av leksaksaffär i Smedjebacken, något som Anna Branzell blev varse när hon öppnade butiken för fem månader sedan.
  • ??????
  • Glada miner. Både Anna Branzell och Esko Junttila är glada över att affären äntligen är klar, mellan dem om den forna baptistkyrkan.
  • Massor med idéer. Anna Branzell understryker att kyrksalen i baptistkyrkan ger henne massor av idéer och inspiration för framtida användning av lokalerna. Hon har köpt den forna baptistkyrkan i Smedjebacken av Esko Junttila och ska anpassa den för att sälja leksaker. Hon började sin verksamhet för fem månader sedan på Kyrkogatan i Smedjebacken och har sedan dess växt ur lokalerna.
  • Affär i hamn. Anna Branzell har köpt forna baptistkyrkan av Esko Junttila och det innebär att hon flyttar sin leksaksaffär till kyrkan från nuvarande lokal på Kyrkogatan.

Annons

Esko Junttila köpte baptistkyrkan av frikyrkoförsamlingen för några år sedan och han hade väl egentligen ingen tanke på vad han skulle använda den till.

- Jag ansåg att priset var rätt och tyckte att det kunde vara kul att äga en kyrka, så det blev lite av ett impulsköp.

Under de år som gått har han haft lokalen uthyrd för lite olika verksamhet, bland annat gymnastik och för loppis.

Men nu ska det bli leksakaffär i den forna baptistkyrkan, i juni räknar Anna Branzell med att kunna öppna butiken.

- Jag kommer att stänga den nuvarande butiken i slutet av maj, dels för att flytta och dels för att göra i ordning lokalen i baptistkyrkan, berättar Anna Branzell.

Tanken är att hon och hennes familj ska flytta till baptistkyrkan i den vaktmästarbostad som finns i huset.

- Vi har sålt vårt privata hus och räknar med att flytta under hösten.

Det var så sent som för fem månader sedan som Anna Branzell öppnade sin leksaksaffär. Det hela började mest som en tillfällighet. Hon fick ett erbjudande om att köpa in ett större parti leksaker och skulle ha någonstans att sälja ut det till jul.

- Det ena gav det andra och det visade sig finnas intresse för en leksaksaffär i Smedjebacken och den lokal som vi hyrde har snabbt blivit för liten, berättar Anna Branzell.

Hon fastnade direkt för baptistkyrkan när hon fick reda på att den var till salu.

- Känslan är enorm när man kommer in, högt i tak och massor med luft.

I baptistkyrkan får hon drygt 300 kvadratmeter och av dessa är drygt hälften tänkt att bli butik, resterande får bli bostad. Den stora lokalen gör det också möjligt att utöka sortimentet, bland annat planerar hon att börja sälja presentartiklar.

- Jag har lite andra planer, men inget som är klart att sjösättas, säger Anna Branzell.

Mer läsning

Annons