Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens friidrottare på gång

Annons

Conny Jansson som varit ansvarig för friidrottsskolan tycker det är glädjande att intresset för fri-idrott är så stort. Naturligtvis är en bidragande orsak de stora framgångar som svensk friidrott haft de senaste åren i internationella sammanhang. Det kunde inte undgå att märkas. Det talades en hel del om höjdhopp och häcklopp och det finns säkert många av deltagarna som vill bli en ny Stefan Holm, Carolina Klüft, Sanna Kallur, Jenny Kallur eller Christian Olsson bara för att nämna några.

De ungdomar som har deltagit i friidrottsskolan är i åldrarna åtta till femton år och det är både pojkar och flickor.

Conny Jansson har till sin hjälp haft Kristina Lycke, Maria Örnberg, Lisa Larsson och Maj Larsson.

- Vi har låtit ungdomarna pröva på de flesta grenar och vi har genomfört tretimmarspass varje dag. All verksamhet har vi haft vid de nya banorna vid bandybanan vid sportfältet, säger Conny Jansson.

Det var för fyra år sedan som Malungs friidrott startade med att bygga upp en friidrottsanläggning vid sportfältet i Malung. Bland annat har man fått ekonomiska bidrag från privatpersoner. I dag finns det löparbanor och möjlighet att utöva hopp. Nu hoppas man kunna flytta en kulring som finns vid Skinnarvallen till den nya anläggningen så att man också kan träna kulstötning.

- När den väl är på plats är det inte mycket som fattas för att man ska kunna bedriva en mycket bra verksamhet vid den nya anläggningen.

Conny Jansson är mycket hoppfull inför framtiden och med den entusiasm som finns bland Malungsungdomen kommer säkert en och annan stjärna att komma fram ur det relativt breda materiel som finns.

Friidrotten var en gång i tiden mycket stor i Malung med bland annat svenska mästaren Hugo Göllors i stavhopp för att nämna en och nu är förhoppningarna stora att friidrotten ska komma tillbaka igen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons