Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden i Malung

Annons

I några insändare konstateras att vissa är negativa till att förädla överskottslägenheter hos Malungshem till ett hotell vid Fällen.

Men vilka är alternativen?

Det saknas ett representativt hotell i Malung som kan ta emot en hel busslast med besökare, samtidigt som hälften av Fällens lägenheter är tomma. Ett hotell skulle fylla 26 tomma bostäder och de cirka tio evakuerade hyresgästerna skulle förhoppningsvis fylla ytterligare tio lägenheter.

Alternativet är att man river motsvarande andel lägenheter till en kostnad av cirka 14 miljoner kronor. Då får man en grushög istället samtidigt som man går miste om ungefär fyra miljoner kronor i bidrag från länsstyrelsen och kastar nästan tre miljoner kronor i sjön för projekteringen av hotell.

Man tappar i praktiken över 20 miljoner kronor.

Det borde rimligtvis vara mycket bättre att framtidssatsa på ett hotell i ett geografiskt läge som är det bästa tänkbara vid två korsande riksvägar och som uppfyller det behov turism, näringsidkare, handlare och företagare har och kommer att ha för att garantera fortsatt sysselsättning på orten. Enbart hotellet skapar cirka tio arbetstillfällen.

Indirekt kommer det även att slå mot kommunen då man tappar taxeintäkter i form av fjärrvärme, vatten och el. Sedan är som bekant Malungshem ett kommunalt bolag där kommunen är ägaren där båda parter tillsammans måste lösa problemet med Malungshems bostadsöverskott. Befintliga hyresgäster kan omöjligt svara för de tomma lägenheterna.

GÖRAN ROGSTRÖM, FÖRE DETTA VD I MALUNGSHEM AB

Mer läsning

Annons