Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden finns i den gröna politiken

Annons

Svar till Jean-François Loise,

den 8 februari:

Att man tar exempel innebär inte att man begränsar sin syn. Bostadsbyggandet påverkas lika mycket i Dalarna som i storstaden av den arbetarfientliga regeringspolitiken. De med höga taxeringsvärden är vinnare oavsett om de bor på landsbygden eller i storstaden.

Jag har inte påstått att några hundralappar mer i plånboken skulle vara oviktigt för den enskilde. Jag pekar bara på att den med hög lön får fler extra hundralappar i plånboken än den med låg lön. Man tar från de fattiga och ger till de rika. Jag påpekar vidare att ökade avgifter äter upp det mesta, för många blir det minus i plånboken.

JFL glömmer att hans parti är ansvarigt för de höga bensinskatterna. De stora ökningarna av bensinskatten har nämligen genomförts av borgerliga regeringar. Det är därför ren lögn att påstå att miljöpartiet driver människor från landsbygden med höga transportkostnader.

Mindre än 20 procent av skattenivån kan kopplas till den gröna skatteväxlingen som miljöpartiet har ansvar för. Dessutom är de höjningar vi genomdrivit kopplade till att andra skatter sänks. Vi använder skatter för att styra mot hållbara lösningar inte för att belasta löntagarna.

Miljöpartiets politik stimulerar nyföretagande och utveckling i framtidsbranscher. De företag som antar miljöutmaningarna är genomgående de företag som växer snabbast. Tydliga och långsiktiga regler är vad företag efterfrågar och det förutsätter en långsiktig ekologisk helhetssyn. Den gröna politiken förstår att tillvarata landsbygdens möjligheter.

JAN LINDHOLM, MILJÖPARTIST

Mer läsning

Annons