Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framkomlig men långt ifrån bra

Annons

Första etappen, från Långvasselbron upp till Torsbergs vägskäl, går faktiskt att köra utan större problem. Det avsnittet är långt ifrån perfekt, men torde kunna jämföras med vilken annan motsvarande grusväg som helst.

Efter Torsberg blir körbanan märkbart sämre och för den som är rädd om bilen gäller det att sakta ner och ta det försiktigt. Det är en förutsättning om man ska ha möjlighet att parera de många gröpperna.

Under den fortsatta färden fram till Aborrberg möter vi de värsta vägskadorna med långa partier med hela serier av små och större gropar. Där finns inte ens utrymme för parering. På sina ställen finns också tendenser till hård så kallad tvättbrädesyta.

Bortom andra kilometern blir det riktigt besvärligt och vid sidan av körbanan ser vi hur någon Fordägare har blivit av med en navkapsel...

Att Abborrbergsvägen behöver ett rejält lager grus råder ingen tvekan om. På flera ställen har stora stenar tillhörande vägkroppens grund kommit fram i dagen, vilket vittnar om att ytlagret är mer eller mindre borta.

Det har också med skärpa påtalats under de senaste dagarnas hetsiga debatt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons