Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framhåll det positiva!

Annons

Känner att jag vill dela med mig av min syn på samhället i dag.

Jag har lärt, att för att göra en förändring av något negativt till något positivt, behöver man matas med det positiva, som kärlek, omtanke, glädje, tacksamhet, respekt med mera om och om igen, och låta detta bli en del av vardagen.

Då undrar jag varför medierna framhåller våldet och ondskan, som blir det första man tar in när man lyssnar på nyheter och läser tidningar? Det man fokuserar på ökar ju, som de flesta vet!

Vi vuxna ojar oss och diskuterar med varandra om skadegörelse, våldtäkter, mordbränder och allt förklaras in i minsta detalj, som tillvägagångssätt, tidpunkter, platser.

Hur ska våra barn kunna känna sig trygga och harmoniska, om inte vi vuxna kan ge dem en sådan miljö?

Tonåringar söker spänning, som faktiskt går att få utan att skada människor och andras ägodelar. De som redan hamnat snett måste få hjälp, men låt oss andra börja fokusera på allt det goda som vi har i detta land!

Lär barnen tacksamhet och respekt till att börja med, så kanske att vi, i nästa generation kan känna lycka över livet.

Alla underbara människor, som lägger hela sin själ i omsorg om andra, ge inte upp! Vi som vill skriva, skriv positivt om sådant, som man blir glad av att läsa om! Jag är övertygad om, att många skulle må bättre.

J-SON

Mer läsning

Annons