Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fram för sparkföre

Annons

Jag har många gånger sedan jag flyttade hit till Ludvika för över trettio år sedan, tänkt komma med nedanstående förslag, men låtit bli för att det förmodligen är fruktlöst. Nu kan jag inte låta bli längre.

Jag har i dag, fredag den 26 januari varit ute och åkt spark och uträttat en hel del ärenden i södra delen av staden. Det är ett fantastiskt sparkföre på mindre gator och vägar, på trottoarer och cykelbanor.

Kör nu inte ut och förstör föret med salt och grus. Det är inte speciellt halt. För dem som nödvändigtvis tycker att de måste åka cykel trots att det är vinter: Sätt på dubbdäck. Och ni som plogar och skrapar våra trottoarer och gångbanor. Lyft upp bladet cirka 3 cm till. Vi trampar och kör snart till snön, så det är inget problem att gå. Säg inte att det är farligt för gamla; en spark är bättre än rullator.

Måste ni (kommunen) absolut sanda, så skaffa en smalare (och mindre miljöfarlig) maskin. Det räcker med halva gång- och cykelvägarna, som ofta är fyra meter breda. Bilarna ska förstås ha vinterhjul med dubb.

Det är mycket deprimerande att se hur det fina sparkföret förstörs alldeles i onödan.

G.F.

Mer läsning

Annons