Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågvishet sparar energi

Annons

15 kvinnor mötte upp när energirådgivningen i Gagnef ordnade en särskild informationskväll för "det vetgiriga könet".

-Vid den här typen av träffar är nästan alla deltagare aktiva och ställer frågor. Genomför vi en liknande träff för män är det bara några få som pratar och frågar, säger energirådgivare Kent Dahlström.

När Kent Dahlström för ungefär ett år sedan genomförde en information för kvinnor kom det sju till åtta deltagare. I år var deltagarantalet dubbelt så stort.

Träffen genomfördes i Adelborgsalen och Henrik Ezelius från Anticimex i Falun talade om krypgrunder och vindisolering. Han berättade också vad som händer och kan inträffa när man vidtar olika åtgärder i ett hus.

-Installerar man värmepumpar kan det leda till att skorstenen blir kall och att ventilationen i huset försämras. Det kan också medföra fuktproblem på vinden, förklarade Henrik Ezelius och konstaterade att energifrågor inte alltid är så enkla som de kan verka.

Kent Dahlström berättade allmänt om energirådgivningen och om de nya konverteringsbidrag som finns från och med årsskiftet.

-Deltagarna ställde många frågor och diskussionen var livlig. Ibland handlar det om till synes enkla, men väldigt viktiga frågor. Många av de män som deltar i liknande träffar skulle behöva och tjäna på att veta svaren på de frågor som nästan bara kvinnor ställer, anser energirådgivaren.

Mer läsning

Annons