Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fräckt stöldförsök och inbrott

Annons

En äldre man i Västbjörka blev under förmiddagen i går utsatt för ett stöldförsök.

Några personer försökte uppehålla mannen och avleda hans uppmärksamhet, medan några andra bröt upp lås till ett uthus på mannens gård. Mannen fattade dock misstankar och enligt polisen blev tjuvarna förmodligen bortskrämda innan de hann stjäla någonting. Händelsen inträffade cirka klockan 10.30 på torsdagsförmiddagen.

Strax därefter skedde ett villainbrott i Röjeråsen. Där stals både kontanter och armbandsur.

Polisen har uppgifter på att de misstänkta personerna troligen färdats i en liten röd bil. Förmodligen rör det sig om tre till fyra personer. Den aktuella bilen ska efteråt ha setts i Vångsgärde i Orsa. Polisen uppger att de har spaningsuppslag som de nu arbetar efter.

Musik i sommarkväll

Den första kvällen, lördag den 2 juli är temat Vilken underbar värld. Sångerskan Lena Liss ackompanjeras av Per Gustafsson på trumpet och Mikael Wikman vid pianot.

Onsdagen den 6 juli bjuder organist Henrik Alinder på orgelkonsert.

Veckan därpå, onsdagen den 13 juli, kommer gitarrduon Duo-Lätt, Birgitta Eriksson och Christer Åström spelar musik Från Bach till Beatles.

Den 20 juli spelar Irina Karjalainen och Dina Bystritskaja klassisk musik på fiol, piano och orgel .

Jazz och folkton blir det den 27 juli med gruppen Freeplay med Andreas Andersson saxofon, Stefan Stenberg kontrabas och Samuel Hällkvist gitarr.

Christina Örjeskog fiol och Marie Bengtsson vid pianot spelar klassisk musik den 6 augusti.

Romanser och sånger i kärlekens tecken blir det lördagen den 13 augusti med sångerskan Katarina Frogner och pianisten Marcus Moszny.

Under Oreveckan fredagen den 15 juli blir det en folkmusikkonsert i Ore kyrka med enbart Orelåtar framförda av Rättviks spelmanslag och spelmän från Ore. Under konserten tar en kollekt upp till förmån för uppbyggnaden av spelmanstraditionen i Ore.

Mer läsning

Annons