Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fräckt att Tjejvasan får den största höjningen"

Annons

Vasaloppet marknadsför nästa års arrangemang med strofen; "Välkommen till årets bästa vecka 2007"

Samtidigt har arrangörerna bestämt att plocka av deltagarna i de olika loppen sammanlagt fem miljoner kronor extra att stoppa i snöfonden.

Ingegerd åkte Tjejvasan för 18:e gången i lördags.

- Jag betalade i år 590 kronor för att vara med. Nästa år kostar det mig 780 kronor att åka, och i förhållande till åklängd, har den största höjningen lagts på Tjejvasan. Det tycker jag är fräckt, säger hon.

Ingegerd tycker smärtgränsen har nåtts.

- Jag har drygt 50 mil att åka enkel resa till Mora. Sedan ska man ha logi. Tillsammans med startavgiften är vi uppe på nivåer som kan jämföras med en solresa till Medelhavet.

Ingegerd har satt upp som mål att åka 20 tjejvasor. Hon har alltså två kvar till målet.

- Jag har prioriterat det här för att få motivation till att hålla igång resten av året. Får jag fortsätta ha hälsan, kommer jag att fullfölja mitt mål med 20 lopp. Hade jag däremot varit i början av den här sviten, är det tveksamt om jag fortsatt med de här prishöjningarna.

Du är inte beredd att bidra för att rädda arrangemanget kommande år om det blir snöfattigt ?

- Jag tycker det ska vara frivilligt. Varför klå oss i Sydsverige på pengar för ett arrangemang i Dalarna. Hamnar min lilla klubb, Navåsen FK, i knipa, kan jag inte tänka mig att vi får någon hjälp från Mora, summerar Ingegerd Karlsson.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons