Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fp: Kärnkraft ska avvärja klimathot

Annons

Folkpartiet anser att definitionen av "grön" energiproduktion är för snäv. All så kallad kolsnål energiproduktion ska främjas, även kärnkraft, tycker partiets klimatgrupp.

Klimathotet kan avvärjas genom större satsningar på kolsnål energiproduktion anser Folkpartiet. Enligt partiets klimatgrupp, som på måndagen presenterade sin första delrapport, används i dag en allt för snäv definition av "grön" energiproduktion. Klimatgruppen vill även främja kärnkraft och kolkraftverk med koldioxidavskiljning.

Enligt Carl|B Hamilton, är den kolsnåla kärnkraften en av lösningarna för de växande ekonomiernas enorma elenergiefterfrågan. Han menar därför att all kolsnål energiproduktion bör omfattas av elcertifikaten.

Han anser att den svenska energidebatten är för nationellt orienterad och att vi tills vidare måste se kärnkraften som en lösning för länder som Indien och Kina med ett kraftigt växande energibehov.

Klimatgruppen föreslår också att Sverige ska börja importera kärnkraftsel från Finland om det inte byggs några nya kärnkraftverk i Sverige.

TT

Mer läsning

Annons