Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fp föreslår alternativ drift

Annons

uEn annan form av drift än i kommunens egen regi för ett av kommunens boenden.

Det vill folkpartiet liberalerna i Säter att det görs en utredning om.

I en motion till kommunfullmäktige föreslås att kommunen genom en utredning tar fram ett av kommunens boende som lämpligt att konkurrensutsätta. Därefter föreslås att det arbetas fram ett anbudsunderlag och sedan inbjuder entreprenörer, oavsett företagsform, att på entreprenad överta driftsansvaret av den utsedda/valda vård- eller boendeenheten.

I motionen skrivs att konkurrensutsättning av vård, service och omsorg till äldre och funktionshindrade är i de flesta kommuner bra för brukarna, skattebetalarna och de anställda.

"Kommunens kostnader för vård, service och omsorg för äldre och funktionshindrade uppgår till 123 miljoner kronor. De kommande åren beräknas kostnaderna öka årligen med cirka tre-fyra procent. Ökningen är bland annat en följd av ett ökat antal äldre. Detta leder onekligen till att kommunen måste hitta nya metoder och kanske också organisera om sin verksamhet för att kunna sköta sitt åtagande för vården, servicen och omsorgen till de äldre och funktionshindrade", skriver folkpartiet i motionen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons