Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsmiljön får kosta en miljon mer

Annons

Den nya konstgräsplanen kommer att ligga vid Barkdals vattentäkt, ett vattenskyddat område. Därför fanns redan från början föraningar om att särskilda miljökrav skulle kunna förekomma.

Materialet till en miljövänlig konstgräsmatta uppskattas kosta cirka en miljon kronor mer än den gamla varianten med nedmalda bildäck.

- Den senaste prognosen är att vi ska klara uppskattningen på en miljon. Nu vet vi vilka gränsvärden som gäller och kan vänta på anbud från olika entreprenörer, säger Stefan Mathiasson, projektledare för infrastrukturprojektet kulturtriangeln.

Projektet kommer dock inte att utföras på det sätt som det var tänkt från början. För att försöka hålla sig inom den tänkta budgeten, kommer kommunen att dra ner på andra saker.

- En del vägar kommer till exempel inte att asfalteras. Vi kan avstå från viss plantering och kanske belysning, säger Christer Lundman, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Om budgeten ändå inte kan hållas kommer förvaltningen, enligt Stefan Mathiasson, att återvända till beslutsfattarna med förfrågan om mer pengar.

Det nya materialet till konstgräset är dyrare men har också flera fördelar. Elastisiteten bevaras bättre. Det krävs mindre skötsel och det har dessutom längre livslängd.

-Vi hoppas på att bli färdiga med konstgräsplanen under hösten, säger Christer Lundman.

Stefan Mathiasson håller med om att det i alla fall är målsättningen.

-Men i nuläget vet vi inte ens om det finns någon entreprenör som har tid. Vi får vänta till efter semestern på olika anbud, säger han.

CAMILLA SANDY

Mer läsning

Annons