Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fosterpappa kritisk mot socialtjänst

Annons

Fosterpappan till den flicka som i flera år bodde under svåra förhållanden hos sin biologiska far ger i ett öppet brev skarp kritik mot Vetlanda kommuns socialtjänst.

Brevet publiceras på lördagen i Vetlanda-Posten. Det har skrivits av pappan i familjen där flickan nu är placerad och är riktat till kommunstyrelsens ordförande Göran Lindell (c).

Fosterpappan är bland annat kritisk mot att socialtjänstens enhetschef vid ett möte frågade ut familjen om vad den sagt till SVT:s Uppdrag granskning. Han uppfattade det som att enhetschefen också hotade att flytta flickan från familjen. Enhetschefen avgick nyligen, efter att ha fått kritik i media och av allmänheten.

Enligt fosterpappan har socialtjänsten även vid telefonsamtal försökt få familjen att lova att inte uttala sig för journalister. Han är också kritisk mot att fosterfamiljen fått dåligt stöd från socialtjänsten. Familjen har nu vänt sig till en advokat.

Länsstyrelsen har tidigare riktat allvarlig kritik mot Vetlanda kommuns passiva hantering av flickans situation, medan hon bodde hos sin biologiska pappa, som nu dömts till rättspsykiatrisk vård för hundratals samlag med dottern.

Efter en rad anmälningar från allmänheten ska en åklagare utreda om socialförvaltningen begått tjänstefel i agerandet mot flickan.

TT

Mer läsning

Annons