Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta trafikproblem i Skåne

Annons

Trafiksituationen i Skåne förbättrades avsevärt i dag, ett dygn efter det förlamande ovädret över landets sydligaste delar. Men blåsten fortsatte och problemen med snödrev över vägarna fortsatte.

Vägverket drog under dagen tillbaka sin maning till Skånes bilister att inte ge sig ut på vägarna, men varnade för fortsatta snöproblem på mindre vägar och vägar i öppna landskap.

Från midnatt, natten till i dag, till sena eftermiddagen hade Skånepolisen noterat ett 30-tal väderrelaterade trafikolyckor, dessbättre ingen med några allvarligare personskador.

Järnvägstrafiken, som i likhet med Skånes busstrafik, slogs ut av ovädret rullar åter sedan i går eftermiddag men med förseningar och inställda tåg. Sträckan Ystad-Simrishamn, som trafikeras av Skånetrafiken, är stängd till på söndag morgon på grund av snödrev över banan.

Kraftiga förseningar drabbade i dag också trafiken på Västkustbanan mellan Göteborg och Malmö. Det stora problemet är snödrev och snö i växlarna.

Stadsbusstrafiken fungerade men inte efter tidtabellerna. Trafiken med landsvägsbussar kunde upprätthållas utmed större vägar men många linjer utmed mindre vägar ställdes in.

Ett lättare snöfall väntades under senare delen av dagen dra in västerifrån över Skåne och längre upp utmed Västkusten. Den kraftiga vinden består framåt söndag. Då ger kylan vika, enligt SMHI, och Sydsverige får plusgrader. I kustområdena längre norrut i landet snöade det på fredagen sedan fuktig luft drivit in över land.

TT

Mer läsning

Annons