Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt utbyggnad på Saxnäs

Annons

- Vi kallar det här etapp två, efter den första etappens 20 lägenheter, i vilka inflyttning ägde rum 24 november i fjol.

Nu, liksom då, handlar det om bostadsrätter som ska produceras, och visar det sig att intresset är tillfredsställande kommer byggstarten att ske till hösten.

Det Peab vill producera är tvåor, treor och fyrarummare.

- I den första etappen byggde vi tolv treor, fyra tvåor och lika många fyror, och jag kan tänka mig att det blir ungefär samma proportioner i den kommande etappen. Bygger vi ut den, enligt angivna planer, har vi nyttjat det exploateringsavtal vi har, säger Mats Björkman.

Han tillägger att Peabs ambition är att försöka hålla ungefär samma prisnivå på produktionen i etapp två som i den första.

- Ett problem är att den nya regeringen tagit bort räntesubventionen på nyproduktion, en logik jag har svårt att förstå, enär regeringens uttalade ambition samtidigt är att öka sysselsättningen. Det här är ingen stimulans för byggbranschen, tvärtom.

- Att räntesubventionen försvunnit kan komma att märkas på priset. Det som kan hjälpa upp det hela är den större volymen i den andra etappen, summerar Mats Björkman.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons