Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt stängt på biblioteket

Annons

Det kommer även fortsättningsvis att vara stängt på förmiddagarna för utlåning på biblioteket i Säter. Det konstaterar Margareta Arthursson, ordförande kulturnämnden i Säter efter deras senaste möte.

Säters kommun fortsätter att spara pengar genom att bland annat hålla stängt på biblioteket för utlåning på förmiddagarna.

Däremot är det öppet för medborgarna att läsa tidningar på den särskilda tidningsavdelningen. Ett blått band stänger av biblioteket från tidningsavdelningen fram till klockan tolv på dagen.

I övrigt är kulturnämndens ordförande nöjd med utvecklingen på den kulturella sidan i kommunen. Mycket tack var en engagerad personal som med entusiasm tar sig an olika arbetsuppgifter.

Prioriterade målgrupper är småbarnsföräldrar som man ger så kallade "gåvoböcker" i samarbete med barnavårdcentralen.

Barnteater och sagostunder är vanligt återkommande inslag.

I Stora Skedvi startades babykafé som blivit mycket populärt och som allt fler tar efter. Biblioteket i Stora Skedvi är dessutom intimt förknippat med skolan och har mer eller mindre öppet hus dagligen. Även vuxna får sin beskärda del av utbudet i Stora Skedvi i form av berättarkvällar som arrangeras i samarbete med studieförbunden.

I Säter pågår ständigt nya utställningar i kulturhörnan. I dagarna avslutas en uppmärksammad utställning om utgrävningarna av fäbodarna i Svartviken, Stora Skedvi. Josefina Anderssen har med hjälp av kultursekreteraren Karin Hästö fått till stånd en informationsrik och spännande utställning.

Kulturhörnan utvecklas än mer till ett centrum i kommunen för alla typer av kulturyttringar, tack vare Karin Hästö. Hon arbetar dessutom förtjänstfullt med alla typer av teater och framträdanden för att tillfredställa både skolor och övriga medborgare. Karin Hästö är med och puffar på många olika områden i Säters kulturliv - inte minst när det gäller det årligt återkommande Säterstampen.

När det gäller den vanliga biblioteksverksamheten konstaterar Barbro Nordén Harbeck, bibliotekschef, att utlåningsfrekvensen är ungefär densamma som tidigare år.

I Gustafs sker nära 21 000 lån per år, varav 13 894 till barn. I Stora Skedvi sker 13 331 lån varav drygt 8 000 till barn. Säter har nära 70 000 lån per år varav nära 25 000 till barn.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons